Kesäkuun isot palkinnot Kymi Montessa ja Montetähdessä

Kirjoitettu .

Tänä vuonna on saatu ensimmäistä kertaa kansainväliselle Kymi GB päivälle myös monte, hyvällä 4500 euron ykkösellä.

”Kymi Grand Prix on kansainvälinen kilpailu ja kun monté on lähtöisin Ranskasta, haluaa Kouvola tarjota uuden montékilpailun. Montéa ajetaan kaikissa suurimmissa ravitapahtumissa ympäri Eurooppaa ja siksi se sopii myös Kouvolaan hienosti, valottaa Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen Kymi Montén taustoja.


Suomen Montéohjastajat ry on mukana kehittämässä yhdessä raviratojen ja Suomen Hippoksen kanssa montéa urheilulajina. Tänä vuonna montén Suomen mestaruuksien finaalipalkinnot nousivat 7500 euroon ja kylmäverisille käynnistettiin tammikuussa hyvän suosion saanut Talvi Monté Meeting –kilpailusarja.

”Toivottavasti Kymi Monté kasvaa tulevaisuudessa kansainväliseksi lähdöksi. Hienoa, että Kouvola otti uuden montékilpailun Kymi Grand Prix päivän ohjelmaan. Kiitos Kouvolalle rohkeudesta ja arvostuksesta montéa kohtaan”, kiittää hallituksen jäsen Nelly-Janiika Korpikoski SMO ry:n puolesta.

 

Keskiviikkona 5.6. Vermossa ajetaan avoin Åby Monté Nordic Trophy –karsinta lämminverisille, josta kaksi parasta pääsee suoraan Åbyssa 27.6. ajettavaan finaaliin. Kouvolan Kymi Monté on pyritty sijoittamaan lämminveristen Suomen mestaruuskiertueeseen ja muihin montén isompiin lämminveristen lähtöihin nähden niin, että mahdollisimman monella olisi siihen mahdollisuus osallistua.

 

29.6. Suur-hollola raveissa  viidettä kertaa ajettava Montetähti puolestaan uudistuu niin ettei ennakkomaksua ole ja lähtö ajetaan suoraan finaalina.

Uutta on myös se että 2100 m autolähtö ajetaan 10 hevosen autolähtönä, niin että kaikki osallistujat starttaavat eturivistä. Monte-tähden voittaja kuittaa 5000 euroa.