Nuoruuden innolla ja 30 vuoden kokemuksella

Kirjoitettu .

Viime päivien montevoittajina on nähty nuoria nousevia kuskeja sekä jo alan konkareita.

18-vuotias  ponikuskina hienon uran tehnyt Viivi Mattinen on tänä vuonna voittanut jo kahdesti SH SM-karsinnat Anna Sulinin omistamalla ja valmentamalla  Sarin Toivolla. Ensin Mikkelissä ja nyt Lahdessa. 

Hankasalmella uran toisen montensa ajanut Hilppa Kukkonen voitti helposti perheensä omistamalla The Hunkilla. Allekirjoittanut on nähnyt tämän valjakon Joensuun monte-kussilla viime syksynä ja huomaa että talven aikana on treenattu.

Joensuussa Minna Kärkkäinen teki historiaa. Hän voitti omistamallaan Winding Avenuella sen uran ensimmäisen monten.Viimeksi hän itse on ajanut montea vuonna -12. Historialliseksi sen tekee se että hän on voittanut myös tämän hevosen emän emällä samaisessa Joensuussa oman uransa ensimmäisen startin vuonna 1985. Misty Orion niminen tamma starttasi yhteensä 17 kertaa montessa ja voitti niistä 8 ja oli kolme kertaa toinen. Myös Mistyn toinen varsa Berry's Speedy on nähty montessa 17 kertaa joista neljä voittoa ja viisi kakkosta. Mikäli merkit pitävät paikkansa on Winding Avenuella myös hyvä tulevaisuus monten parissa, niin tulinen oli loppukiri. Hevonen oli vielä maalisuoran alussa viimeisenä mutta rakettikiri kantoi selvään voittoon.

M.I.