Monten reilu kuski- kisa

Kirjoitettu .

MONTEN REILU KUSKI-KISA

 

Huikea monte-kesä tarjoaa ohjastajille uuden kilpailun.

Monte on lajina elämyksellinen niin katsojille kuin sen harrastajillekin. Monte on mitä mainioin nuorisolaji aloittaa raviurheilu satulasta käsin, ja lisäksi siinä voi kilpailla myös seniorina. Monte on sanalla sanoen raviratojen väriläiskä!

Tänä kesänä Suomen maa saa uuden monte-kilpailun, joka on tällä kertaa suunnattu hevosten sijaan ohjastajille.  Uusi kilpailu ei ole ihan tavanomainen, vaan nyt mitataan menestymisen lisäksi myös reiluna kilpailukumppanina esiintymistä ja toimimista.

Monten Reilu Kuski -kilpailulla on tarkoitus lisätä mielenkiintoa montea kohtaan varteenotettavana kilpailuvaihtoehtona. Kentän viesteistä päätellen monte-lähdöissä on välillä rauhattomuutta. Uudella kilpailulla halutaan korostaa positiivisesti ohjastajan merkitystä kilpailutilanteessa.

”Meillä kaikilla olisi toiveena saada ajaa vain omaa hyvää suoritusta kuten ravilähdöissäkin. Otetaan paikka rauhassa, asemia ei tarvitse joka suoralla laittaa uusiksi”, esittää kisan ideoija Tuija Aro, ravituomari, raviajaja ja monte-ohjastaja jo vuosikymmenien ajalta.

”Reilu Monte Kuski -kilpailussa arvostetaan reilua asennetta fair play -periaattein.  Aina ei voi olla paras, mutta hyvän kisafiiliksen voi saada myös hyvästä ja reilusta kilpailusta.”

Reilu Monte Kuski -kilpailun organisoi Ravi Club ry:n Monten Pr Team, joka luovuttaa kilpailun voittajalle unelmamatkan vuoden 2016 Prix de Cornuelieriin.

 

SÄÄNNÖT

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan kaikki monte-ohjastajat, jotka osallistuvat Monten Reilu Kuski-kiertueen montelähtöihin.

Osakilpailuja järjestetään 14(neljätoista) maakuntaradoilla ja paikallisraviradoilla, osakilpailut voi olla lämminverisille, suomenhevosille tai kylmäverisille.   Osakilpailujen määrä ja paikkakunnat voivat vaihdella eri vuosina. Ravi Club ry voi vain muuttaa tämän kilpailun sääntöjä.

Monte-ohjastajalle lasketaan pistetaulukkoon pisteet 7 eniten pisteitä antavasta kilpailusta seuraavasti sijoitusten mukaan  16-12-10-9-8-7-6-5-4-3-2-loput sijat 1  piste.Hylätty ja keskeytys 0 pistettä. Sakko ohjastajalle nollaa kyseisen kilpailun sijoituksesta saadut pisteet. Varoitus vähentää 5  pistettä. Ajo-/kilpailukielto nollaa kaikki ohjastajalle siihen asti kertyneet pisteet.

Kilpailun voittaja palkitaan Ravi Club ry:n  matkalla Prix de Cornulieriin, loppukilpailu palkinto tarkistetaan vuosittain.  Tasapisteissä olevien voittajien kesken matka arvotaan, arvonnassa ilman palkintomatkaa jäänyt (jääneet) palkitaan tuotepalkinnoin.

Kilpailun toiseksi ja kolmanneksi tulleet kilpailijat palkitaan tuotepalkinnoin.

Palkinnot ovat henkilökohtaisia ja niitä ei voi myydä, vaihtaa eikä luovuttaa toiselle. Mikäli voittaja ei halua vastaanottaa palkintoa, se jää järjestäjälle.

OSAKILPAILUT

20.6. Kokemäki SH SM-karsinta

24.6  Helsinki LV SM- koe 3100m

27.6. Multia (pk) LV

30.6.Tampere SH SM-karsinta

4.7. Lahti LV Monte-Tähti finaali

11.7 Jämsä LV Prix Etoile -karsinta

18.7. Mikkeli LV SM-finaali

23.7  Riihimäki LV Prix Etoile -karsinta

25.7. Orivesi (pk Mäntän radalla) LV

1.8. Joensuu SH SM-finaali

3.8. Turku LV Prix Etoile -karsinta

16.8. Kankaanpää (pk) LV

16.8. Pihtipudas LV Prix Etoile -karsinta

28.8 Pori LV Prix Etoile -karsinta

30.8. Virrat (pk) LV

Pisteseuranta

 

http://hevosurheilu.fi/ravit/kotimaan-ravit/monten-reilu-kuski-kisa-jatkuu-vermossa/