Ylimääräisen yleiskokouksen antia

Kirjoitettu .

Ylimääräisessä yhdistyskokouksessa päätettiin lisätä Smo Ry:n jättämään sääntömuutos hakemukseen mikä koski molempien rotujen Sm-karsintoja ja finaalia muutettavaksi A- ja B- kortillisille ohjastajille että se tulisi voimaan vasta 2015.

Yhteyshenkilöt tulevat raviradoille, tavoitteena kehittää Smo ry:n ja raviratojen yhteistyötä.

Kokouksessa nousi myös esille suomenhevosten Sm-karsintoja muutettavaksi 15 hevosen ryhmälähdöksi. Muutokset voidaan tehdä aikaisintaan 2015, keskusteltiin myös Sm-kiertueiden lyhentämisestä ja nostamista T75-päiville mikäli mahdollista.

Esille tuotiin myös suomenhevosten SM-kiertueen avaaminen kylmäverisille, osallistuja kannan laajentamiseksi. Sääntömuutokseen liittyy kuitenkin mahdollisesti tukien sekä palkintojen menetys Suomen Hippos Ry:ltä. SM-kiertueiden finaalipaikat on sovittu ainakin vuodesta 2005 lähtien Suomen Hippoksesta, Lv-finaali on vuosittain sovittu ajettavaksi St. Michel ravien yhteydessä ja  Sh-finaali kuninkuusraveissa, nykyisten sääntöjen puitteissa. Jos sääntömuutoksia tehdään mm. avaamalla suomenmestaruus kylmäverisille ei finaalia saada liitettyä enää entiseen tapaan kauden suomenhevosten päätapahtumaan.

Prix du nordin- finaalin avaaminen myös karsinnoissa osallistuneille, mutta pisteettömille hevosille nousi myös kokouksessa esille. Päätetiin anoa sääntömuutosta Hippoksen sääntövaliokunnalta.