Montekypärät 2021 valittu

Kirjoitettu .

Uutena kilpailusarjana Salamakypärien ja Juniorikypärien rinnalla alkaa Montekypärät, joka on tarkoitettu vähemmän ajaneille monté-ohjastajille. Sarjaan saivat hakea sellaiset ohjastajat, jotka olivat ohjastaneet enintään 50 monté-lähtöä 31.12.2020 mennessä. Montekypärien ensimmäinen lähtö järjestetään 19. toukokuuta Vermossa. Sarjassa kilpaillaan viisi osalähtöä jotka kaikki ajetaan ryhmäajoina. Kilpailusarja päättyy PM-raveissa Turussa 10. lokakuuta. Montekypärät järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa. 

”Suuri hakijamäärä Montekypäriin kertoo sarjan tarpeellisuudesta ja siitä, että Suomessa on paljon innokkaita monté-ohjastajia, jotka haluavat uusia ohjastustehtäviä. Mahdollisuus kehittyä myös monté-ohjastajana kiinnostaa selvästi monia – hienoa, että pystyimme vastaamaan kysyntään”, Närhinen sanoo. 

Kilpailusarjojen osallistujat valitsi Suomen Hippos, ja Montekypärien valinnoissa oli mukana myös Suomen Monté-ohjastajat ry. Valinnoissa tarkasteltiin erityisesti hakijoiden kuvaamien videohakemusten sisältöä. Valinnoissa otettiin huomioon myös osallistujien ohjastushistoria, mutta ohjastajan kokemus ei ollut määräävä tekijä valintoja tehdessä. 

”Valinnat olivat vaikeita, hyviä hakijoita oli niin paljon. Olemme tyytyväisiä erityisesti siihen, että kilpailusarjojen osallistujissa on koko Suomi edustettuna, eteläisestä Suomesta Lappiin asti”, Närhinen kertoo. 

Janica Asula, Espoo

Heta Huuskola, Luhanka

Amira El Jahiri, Iitti

Arttu Juvonen, Tuusula

Elina Miettunen, Kaustinen

Pia-Maria Moilanen, Helsinki

Miisa Pulkkanen, Kaarina

Sara Saarenpää, Rovaniemi

Suvi Vaittinen, Orimattila

Tiia Vehviläinen, Hankasalmi

Lue Suomen Hippos ry:n tiedote tästä