Uusi kilpailusarja enintään 50 montelähtöä ohjastaneille

Kirjoitettu .

Montékypärät-kilpailusarja järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa. Sarja on tarkoitettu vähemmän ohjastaneille montéohjastajille. Kilpailuun saavat hakea mukaan enintään 50 montélähtöä 31.12.2020 mennessä ohjastaneet henkilöt. Ikärajaa Montékypärissä ei ole, vaan mukaan saavat hakea kaikki raviratsastuksesta innostuneet.

”Olemme kehittäneet ideaa Hippoksen kanssa yhdessä, koska on koettu, että tällaiselle on tarve. Haluamme kannustaa lajin uusia ihmisiä ja tuoda esille vähemmän ohjastaneita. Samalla tarjoamme jotain kokonaan uutta montén saralla, sillä ohjastajille ei ole ollut tässä mittakaavassa omaa kilpailua”, Nelly-Janiika Korpikoski Suomen Monté-ohjastajat ry:stä kertoo.

Korpikoski korostaa, että tarkoituksena ei ole tarjota pelkästään ohjastusmahdollisuuksia, vaan antaa kokonaisvaltaisempaa tukea kilpailuun valituille ohjastajille. Osallistujat saavat muun muassa mentorit kokeneempien montéohjastajien joukosta. Myös osallistujilta vaaditaan sitoutumista itsensä kehittämiseen, ja he osallistuvat kauden aikana muun muassa kuntotestaukseen.

”Henkilön, joka hakee mukaan, täytyy olla tosi motivoitunut. Hänen täytyy olla valmis näkemään vaivaa asian eteen. Esimerkiksi täytyy olla valmis tekemään töitä sen eteen, että löytää hevosia ohjastettavaksi lähtöihin. Toivoisin, että hakijat eivät ajattele pelkästään sitä, että pääsevät ajamaan kilpaa. Vaan, että he näkisivät sen laajan kokonaisuuden, mitä montén ohjastaminen vaatii”, Korpikoski sanoo.

Osalähtöjä ajetaan viisi. Kausi alkaa toukokuussa ja päättyy syyskuussa. Kaikki lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä, näin ollen kilpailusarjaan valitaan 10 osallistujaa.

Montékypärät täydentää Suomen Hippoksen tarjoamaa ohjastajasarjojen kokonaisuutta, jossa oleellisena osana on myös osallistujien koulutus. Koulutusten aiheet liittyvät raviurheiluun ja hevosalan ammattilaisuuteen. Koulutukset tukevat osallistujien tavoitteita raviurheilussa.

 

Montekypärät
Uutena sarjana järjestetään Montekypärät, joka on suunnattu vähemmän ohjastaneille monteohjastajille. Sarja järjestetään yhteistyössä Suomen Monté-ohjastajat ry:n kanssa.
Kilpailusarjaan saavat hakea vuonna 2005 ja aikaisemmin syntyneet ohjastajat, jotka ovat ohjastaneet enintään 50 montelähtöä (tilanne 31.12.2020). Montekypärissä ajetaan 5 osalähtöä toukokuun ja lokakuun välillä. Kaikki lähdöt ajetaan ryhmälähtöinä ja siksi kilpailuun valitaan 10 osallistujaa.
Hae mukaan
Sarjoihin haetaan videohakemuksella. Hakuaikaa on 1.3. kello 23.59 asti. Osallistujat valitaan viikolla 10.

Hakea voi yhteen tai kahteen kilpailusarjaan. Kahteen sarjaan haettaessa hakijan täytyy hakemusvideollaan kertoa, mihin sarjaan hän ensisijaisesti hakee ja mikä on hänen varavaihtoehtonsa.

Tarkemmat hakuohjeet ja infot: www.hippos.fi/haemukaan
Kilpailusarjoihin sopiva hakija:

  • Edistää omalla toiminnallaan raviurheilun positiivista kuvaa ja yhteishenkeä
  • On asettanut tavoitteita raviurheilun parissa ja haluaa kehittyä raviurheilijana
  • On valmis sitoutumaan kilpailemisen lisäksi myös koulutuksiin ja muuhun oheistoimintaan

Lisätietoja kaikista sarjoista ja apua hakuprosessissa antaa:

Hanna Närhinen

Markkinointi- ja tapahtumakoordinaattori

Suomen Hippos ry

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

040 621 4424