HUOM! Turun Monté-lähtöihin 14.9. - 15.9. osallistujat

Kirjoitettu .

TURKU 14.9. – 15.9.2019

Hyvä Montén PM-kilpailuun osallistuva valjakon taustahenkilö ja ohjastaja!

Turun PM-raveissa mittelöidään Montén PM-kilpailut LV ja KV –hevosille. Lauantaina 14.9. KV-monte ja sunnuntaina 15.9 LV-monte. Lauantaina KV PM-lähtö on päivän kuudes lähtö ja sunnuntaina LV PM-lähtö on päivän seitsemäs lähtö. Tässä kirjeessä hieman taustatietoa koskien ko. kilpailuja.

Monté-ohjastajille ei pidetä erillistä etukäteispalaveria, mutta punnitus ja varusteiden tarkastus suoritetaan normaaliin tapaan sisäänkirjoituksessa.

PM-lähdöissä on poikkeuksellinen esittäytyminen. SMO ry:n yhteistyökumppanit Criollo-hevosrehut ja Kylämäen Hevostila on hankkinut lähtöön osallistuville hevosille nimikoidut selkäloimet, jotka ovat noudettavissa sisäänkirjoituksesta.

Jokainen ratsukko esitellään selkäloimi päällä harvennetuin noin 50 metrin välein. Loimi riisutaan esittelyn päätteeksi tallikurvissa, jossa hevosten taustavoimat riisuvat loimen. Esittelyyn mennään vasten kilpailusuuntaan. Pruuvi otetaan vasta sitten kun kaikki lähdön hevoset on esitelty ja loimet riisuttu.

HUOM! Loimi tulee kiinnittää siten, että se pysyy päällä esittelyn ajan ja on helposti riisuttavissa!

Voittajaseremonioihin tulee lähdön kolme parasta ratsukkoa käänteisessä järjestyksessä siten että kolmanneksi ja toiseksi sijoittuneet esittäytyvät ja hakevat palkintonsa nopeasti, seremonioissa jaetaan ainoastaan ohjastajien palkinnot. Jos tulojärjestys viivästyy, seremoniakehään tulee ainoastaan silloin voittaja. Voittaja saapuu seremoniakehään viimeisenä kävellen taustavoimineen. Voittaja loimitetaan ja seppelöidään, voittajan kaikki palkinnot jaetaan seremoniakehässä, täten voittaja jää seremoniakehään pidemmäksi aikaa juhlittavaksi taustavoimineen. Kaikki palkinnot mitkä jäävät voittajaseremonioihin toimitetaan seremonioiden jälkeen sisäänkirjoitukseen.

On erittäin tärkeää, että hevoset ovat valmiina loimitettuina lähdössä ajoissa esittelyyn. Lauantaina lähtö kuusi starttaa n. klo 18.50 ja sunnuntaina lähtö seitsemän n. klo 16.15.

Muistutuksena vielä kaikille, että Monté-kulttuurin kehittymisen kannalta olisi erittäin suotavaa, että ei tulisi lähdön uusintoja ja kaikki sujuisi hyvin ja ohjeistuksen mukaisesti ennen lähtöä, lähdön ajan ja lähdön jälkeen.

SMO ry toivottaa siistiä ja rehtiä kilvanajoa ja tuureja kaikille osallistujille.

TERVETULOA TURUN PM-RAVEIHIN!                                            

Lisätiedot: Nora Järvinen P. 0400 789343

Lähdön palkinnot;

LV Montén PM-lähtö 15.9.

Turun Hippos ry;

Kukat www.turunhippos.fi

Criollo-hevosrehut;

Nimikoidut esittelyloimet, voittajahevoselle seppele ja loimi, lähdön kolmelle parhaalle hevoselle Criollo-tuotepalkinto ja –ruusuke ja kolmelle parhaalle ohjastajalle Criollo-ruusuke. 

www.criollo.fi

Suomen Hippos ry;

Lähdön kolmelle parhaalle hevoselle kunniapalkinto. www.hippos.fi

SMO ry;

Voittajan taustavoimille ja ohjastajalle kuohari.  www.monteohjastajat.com


KV Montén PM-lähtö 14.9.

Turun Hippos ry:

Voittoloimi ja kukat www.turunhippos.fi

Kylämäen hevostila;

Nimikoidut esittelyloimet, voittajahevoselle seppele. lähdön kolmelle parhaalle Hummeli-tuotepalkinto.  www.unki.fi

Suomen Hippos ry;

Lähdön kolmelle parhaalle hevoselle kunniapalkinto. www.hippos.fi

SMO ry;

Voittajan taustavoimille ja ohjastajalle kuohari ja kolmelle parhaalle hevoselle ja ohjastajalle ruusuke. www.monteohjastajat.com