HUOM! Lahden Kuninkuusravit 3.8. SH SM Montén finaalilähdön osallistuja

Kirjoitettu .

Lahti 3.8.2019

Hyvä Montén SM-finaaliin osallistuva valjakon taustahenkilö ja ohjastaja!

Lahden Kuninkuusraveissa ajetaan Suomenhevosten Montén SM-finaali. Lähtö on lauantaipäivän toinen lähtö. Tässä hieman taustatietoa koskien ko. kilpailua.

Monté-ohjastajille ei pidetä erillistä etukäteispalaveria, mutta punnitus ja varusteiden tarkastus suoritetaan normaaliin tapaan sisäänkirjoituksessa.

SM-finaalissa on poikkeuksellinen esittäytyminen. SMO ry:n yhteistyökumppanit Maaseudun Tulevaisuus, Kylämäen Hevostila ja Lahden Kuninkuusravit on hankkinut lähtöön osallistuville hevosille nimikoidut selkäloimet, jotka ovat noudettavissa sisäänkirjoituksesta.

Suomen Hippos ry:n nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää ottaa yhteiskuvan klo 10.45 lähtöön osallistuvista ohjastajista sekä hevosten taustavoimien edustajasta. Kokoontuminen sisäänkirjoituksen edessä. Nimikoidut esittelyloimet mukaan kuvaukseen. Kuvaan järjestäydytään siten, että ohjastajat kyykkyyn eteen ajopuvuissa ja hevosten taustavoimien edustaja ohjastajan taakse loimen kera. HUOM! Asettakaa loimi siten, että sponsoreiden logot näkyvät.

Jokainen ratsukko esitellään selkäloimi päällä harvennetuin noin 50 metrin välein. Loimi riisutaan esittelyn päätteeksi tallikurvissa, jossa hevosten taustavoimat riisuvat loimen. Esittelyyn mennään kilpailusuuntaan. Pruuvi otetaan vasta sitten kun kaikki lähdön hevoset on esitelty ja loimet riisuttu.

HUOM! Loimi tulee kiinnittää siten, että se pysyy päällä esittelyn ajan ja on helposti riisuttavissa!  

Voittajaseremonioihin tulee lähdön kolme parasta ratsukkoa käänteisessä järjestyksessä siten että kolmanneksi ja toiseksi sijoittuneet esittäytyvät ja hakevat palkintonsa nopeasti , seremonioissa jaetaan ainoastaan ohjastajien palkinnot ja hevosen ruusuke, omistajien, valmentajien ja hoitajien palkinnot ovat noudettavissa sisäänkirjoituksesta lähdön jälkeen. Voittaja saapuu seremoniakehään viimeisenä kävellen. Voittaja loimitetaan ja seppelöidään, voittajan kaikki palkinnot jaetaan seremoniakehässä, täten voittaja jää seremoniakehään pidemmäksi aikaa juhlittavaksi taustavoimineen. Kaikki palkinnot mitkä jäävät voittajaseremonioihin toimitetaan seremonioiden jälkeen sisäänkirjoitukseen. 

On erittäin tärkeää, että hevoset ovat valmiina loimitettuina lähdössä ajoissa esittelyyn. Lähtö starttaa  klo 12.26.

Muistutuksena vielä kaikille, että Monté-kulttuurin kehittymisen kannalta olisi erittäin tärkeää, että ei tulisi lähdön uusintoja ja kaikki sujuisi hyvin ja ohjeistuksen mukaisesti ennen lähtöä, lähdön ajan ja lähdön jälkeen.

 

SMO ry toivottaa siistiä ja rehtiä kilvanajoa ja tuureja kaikille osallistujille.

 

Nora Järvinen P. 0400 789 343

Helena Hyvämäki-Mäenpää P. 040 646 4609

 

Tervetuloa Lahden Kuninkuusraveihin!

 

Lähdön palkinnot;

 

Maaseudun Tulevaisuus

Lähdön pääsponsori, nimikoidut esittelyloimet,voittoloimi. www.maaseuduntulevaisuus.fi

Suomen Hippos ry;

Voittajalle seppele, lähdön kolmelle parhaalle ohjastajalle, omistajalle, valmentajalle ja hoitajalle kunniapalkinnot sekä ruusukkeet ohjastajalle ja hevoselle. www.hippos.fi

Kylämäen hevostila

Nimikoidut esittelyloimet. www.unki.fi

Lahden kuninkuusravit

Nimikoidut esittelyloimet www.kuninkuusravit.fi

SMO ry

Voittajalle kuohuviinipullo.

www.monteohjastajat.com