Karoliina Sinkkilä Ravimestari 2018

Kirjoitettu .

 

RAVIMESTARI

Kaustisella etsittiin ravien monitaituria uudessa Ravimestari-kilpailussa jota ideoimassa yhdessä Kaustisen raviradan kanssa oli ravien monitoimimies Tapio , Tappi Hoikka.
 
Tasa-arvon nimissä kilpailijoita on tasamäärä kumpaakin sukupuolta. Naisista mukana olivat Janita Antti-Roiko, Mervi Laurila, Malin Kullberg, Veera Vekola, Maija Fors ja kisan loppujen lopuksi voittanut Karoliina Sinkkilä.
 
Miehistä mukaan heittäytyivät Jonathan Carre , Hannu Korpi, Ville Pohjala, Iivari Nurminen , Teemu Keskitalo ja Mikko Valtonen.
 
Suonenjoella asuva ja tallia pitävä Karoliina Sinkkilä voitti lopulta ylivoimaisella erolla. Montén Suomen mestari hallitsi aika-ajon taitavimmin, sijoittui ravilähdössä seitsemänneksi ja oli "omassa" lajissaan montessa oman tallin Wish Upon A Blackilla toinen.
 
 
Kaustisen perjantain Ravimestari oli poikkeuksellinen ajajakilpailu, jossa osallistujat mittelivät paremmuuttaan kolmessa eri lajissa. Aika-ajossa, jossa pyrittiin 1,25 tavoiteaikaan 500 metrillä ilman teknisiä apuvälineitä, tavallisessa kärrylähdössä ja viimeisenä montessa.
 
 
-Hevoset olivat samantyylisiä raviltaan ja niitä tuotiin eteen liukuhihnalta ajettavaksi, kukaan ei tiennyt mikä hevone oli kyseessä kertoo aikaan 1,24 päätynyt Sinkkilä.


– Aivan mahtava tapahtuma. Hienoa, että joku rata uskaltaa repäistä ja yrittää jotain uutta. Varsinkin aika-ajo oli todella mielenkiintoinen lisä ja toivottavasti yleisökin piti näkemästään. Kerrankin naiset otettiin huomioon jo lähtökohtaisesti, kun tuolla kärrypuolella olemme kuitenkin hieman altavastaajia, Sinkkilä hehkutti.

– Meillä on ollut kiva päivä kilpailijoiden kesken ja pitää kiittää rataa järjestelyistä kun siihen on mahdollisuus. Leikkimielellä tähän lähdettiin, mutta kyllä se kilpailuhenki sieltä nosti päätään sitä mukaa, kun tutustuimme toisiimmekin enemmän.


Ravilähdön voittanut Forssalainen Iivari Nurminen piti yllä miesten mainetta yltämällä kokonaiskisan toiseksi. Ruotsista Haapakankaan tallilla työskentelevä  kisaan saapunut ranskalainen voitti montén ja nousi sen turvin kokonaiskilvan pronssille.