Tromb Access kolmas Åbyssä huimalla 13,1 ajalla.

Kirjoitettu .

Åbyssä ravatussa monte throphyssä koettiin outoja hetkiä ennen lähtöä. Frank Nivardin ratsastama Anna Mix piti jo kerran etusuoralla avustajan voimin kääntään kilpailusuuntaan ja takasuoralla kun olisi pitänyt lähteä kiihdyttämään kohti autoa ja hevonen yksinkertaisesti suostunut ravaamaaan. 

Kuulutus kertoi ainakin kolme kertaa että lähtöön yksi minuutti ja moni valjakko kävi kääntymässä auton takana useamman kerran. Koska Nivard oli lähdön suosikki ei sitä uskallettu heti poistaa vaan annettiin monta mahdollisuutta, tämä oli kyllä väärin toisia kohtaan. Licence Holder ainakin näkyi kuumuvan ja menikin laukkaa autontakana mutta onneksi tiputti raville ennen auton irtoamista.

Varsinaisessa lähdössä Be Main de Houlle /Marie Bacsich kiihdytti keulaan ja Tuuli tuli Tromb Accesilla rinnalle, näissä asetelmissa mentiin koko matka ja lopussa Marien hevonen irtosi helposti mennen 12,4 mke. Voimiakin taisi jäädä, hevonen pullaili iloisesti takasuoralle asti ja kuskilla oli täysi työ saada se hiljentämään.

Voittajahaastattelussa ohjastaja kertoi että hevonen tykkää selvästi enemmän autolähdöistä ja on paljon rauhallisempi täällä pohjoismaissa kuin mitä kotona ranskassa. Valmentaja Franck Leblancilla on ollut monta todella hyvää montehevosta ja hän pitääkin tätä yhtenä parhaimmmista.

Takasuoralla näytti että Tuulin hevonen hiljentää mutta lähti kuitenkin uudestaan ja teki todella mahtavan juoksun mennen ajan 13,1mke! Valitettavasti tätä ei voida hyväksytä SE tulokseksi koska ei ole voittojuoksu, voimassa oleva ennätyshän on saman valjokon nimissä pariviikkoa sitten juostu 13,4 mke

Toiseksi kiri loppusuoralla oslon karsinnan voittanut Ulka des Champs/Guillaume Martinin

Jenni ajeli Licence Holderilla tasaisesti sisärataa harvahkossa jonossa ja kiri viimeisellä puolikkaalla hienosti neljänneksi saaden ajan 13,4,mke.

Mahtava saavutus kummaltakin valjakolta, yhdistys onnittelee molempia hevosia ja kuskeja taustajoukkoineen.