Poniraviurheilusta nousee uusia "kultasormia" hevosten montélähtöihin

Kirjoitettu .

Viime vuosina hevosten montélähtöihin on osallistunut monta poni raviurheilusta siirtynyttä ohjastajaa menestyksellisesti hevosten montélähtöihin, tänä vuonna esim. Liisa Ihamuotila, joka tunnetaan menestysponien Golda Apache 75 SH ja Rampo II ohjastajana ja taustavoimista, on ohjastanut kaksi monté-lähtöä hevosella; Lassard Prix Etoile karsinnoissa ja voittanut molemmat, täten Liisa ja Lassard ovat Prix Etoile kiertueen ykkösiä tällä hetkellä. Lassardin omistaa Koistinen Minna ja Kyrö Simo ja hevosta valmentaa Minna Koistinen, hevosen ennätysaika on Liisan ajama m17.1 ke. Liisa on myös voittanut tänä vuonna Porissa 1.7. B-ponien montén ryhmäajon ponilla Miniatyr ja osallistuu samalla ponilla Mikkelissä 16.7. B-ponien Montén SM-finaaliin.

Toinen tänä vuonna menestyksellisesti pärjännyt poniraviurheilusta hevosiin siirtynyt ohjastaja on Milla Markkanen, joka myös on Prix Etoile-kiertueen kärjessä hevosella Zoltan Kemp ja saanut mahdollisuuden ajaa myös muita hevosia menestyksellisesti.

Nuorten ohjastajien monipuolisuus otettakoon myös huomioon esim. Tamara Skutnabb, joka ohjastaa montéa, voitti Helsingissä 13.7.16 kärrylähdön hevosella Luxorius Lord

SMO ry toivottaa uusille "kultasormille" menestyksellistä loppuvuotta ja toivoo, että kaikki poniraviurheilusta nousevat ohjastajat voisivat kilpailla montén saralla ja saavat lainaohjastettavia jatkossa, jotta voisivat jatkaa kilpailu-uraansa ja harrastusta hevosten parissa, koska raviurheilun tulevaisuus on uusissa ja nuorissa ohjastajissa.

SMO ry kiittää kaikkia tahoja, että olette antaneet mahdollisuuden uusille ja nuorille ohjastajille.

Nora