Suomenhevosten suomenmestaruus 2020

Kiertueen yhteyshenkilö: Nora Järvinen P. 0400 789343 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sarjamääritys koko kiertueen ajan p. 20.000€+20m/30.000€ pt 60m

Suomen Monté-ohjastajat ry järjestää yhteistyössä raviratojen ja Suomen Hippos ry:n kanssa Suomenhevosten montén SM-kilpailun. Finaali ajetaan perinteisesti Kuninkuusraveissa, tänä vuonna Seinäjoella 1.8.2020, mutta poikkeusoloissa. Voittaja palkitaan 7.500€.

SÄÄNNÖT 2020

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 5-vuotiaat ja vanhemmat suomenhevoset. Karsintalähdöt ja finaali ajetaan tasoitusajona p. 20.000€, 20m enintään 50.000€, 40m enintään 80.000€ pt 60m. 

Karsintaan/finaaliin on ilmoittautumispäivään mennessä jokaisen osallistuvan ohjastajan suoritettava SMO ry jäsenmaksu. Maksu suoritetaan yhden (1) kerran kalenterivuoden aikana.

Loppukilpailuun pääsee kuusitoista (16) karsintalähdöissä eniten pisteitä kerännyttä hevosta, kuitenkin niin, että samalla matkalla voi olla enintään kaksitoista (12) hevosta. Karsintalähdöistä jaetaan pisteitä seuraavasti:  20  – 15 – 10 – 7 – 5 – 3 – 2 – 1 – 1 - 1. Vain rahasijoille sijoittuneet saavat pisteitä.  Loppukilpailuun ei hyväksytä pisteettömiä hevosia.

Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee karsintalähdössä parempi saavutettu km-aika, jos sekin on sama, ratkaisee arpa. Mikäli joku loppukilpailuun oikeutettu hevonen on estynyt osallistumasta, täytetään sen paikka seuraavaksi eniten pisteitä keränneellä hevosella jne.

Loppukilpailun ensimmäisen palkinnon suuruudesta riippumatta loppukilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan myös ne mC ja C-ajoluvan haltijat, jotka ovat ohjastaneet vähintään 15 lähtöä totoraveissa.

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

Muutoksia näihin sääntöihin voivat tehdä Suomen Monté-ohjastajat ry:n hallitus sekä Suomen Hippos ry yhteisellä päätöksellä.

Kilpailukalenteri

Karsinnat 

27.5. Turku

 4.6.  Mikkeli

  8.6. Vermo

17.6. Tornio

25.6. Jyväskylä

  3.7. Pori

10.7. Forssa

20.7. Oulu 

21.7. Tampere 

Finaali

  1.8. Seinäjoki Kuninkuusravit 

 

Palkinnot

Voittajalle Kylämäen Hevostilan loimi 10.7. alkaen, jos järjestävä rata ei ole myynyt lähtöä omille yhteistyökumppaneille sekä SMO ry:n ruusuke.

Finaalin palkinnot;

Pääsponsori Maaseudun Tulevaisuus lahjoittaa voittajalle loimen yms.

Maaseudun Tulevaisuus, Seinäjoen kuninkuusravit ja Kylämäen Hevostila lahjoittaa nimikoidut esittelyloimet osallistujille.

Suomen Hippos ry lahjoittaa voittajahevoselle seppeleen ja kolmelle parhaalle ohjastajalle, omistajalle, valmentajalle ja hoitajalle kunniapalkinnot sekä ruusukkeet ohjastajalle ja hevoselle.

Suomenhevosliitto ry lahjoittaa voittajan omistajalle ja kasvattajalle kunniapalkinnon.

SMO ry lahjoittaa kuoharin voittajalle.

Tutustu lahjoittajiin alla olevasta linkistä:

www.maaseuduntulevaisuus.fi

www.unki.fi

www.kuninkuusravit.fi   www.seinajoenravikeskus.fi

www.suomenhevosliitto.fi

www.monteohjastajat.com