Suomenhevosten suomenmestaruus 2018

Kiertueen yhteyshenkilö: Nora Järvinen P. 0400 789343 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomenhevosten SM on ajettu vuodesta 1999.Vuonna 2005 SH SM finaali ajettiin ensimmäisen kerran oikeutetusti Suomenhevosten päätapahtumassa Kuninkuusraveissa Seinäjoella, tänä vuonna mestaruus ratkeaa Rovaniemen kuninkuusraveissa 28.7.2018

Suomenhevosten montén SM-kiertue 2018

 


la

10.3.

Vermo

su

25.3.

Tornio

to

5.4.

Kouvola

to

12.4.

Lahti

ti

24.4.

Tampere

pe

4.5.

Forssa

ma

7.5.

Kuopio

ti

15.5.

Joensuu

ma

21.5.

Seinäjoki

la

2.6.

Pori

ti

5.6.

Mikkeli

su

10.6

Kokemäki

su

10.6.

Oulu

ma

18.6.

Kaustinen

to

28.6.

Jyväskylä

ma

3.7.

Turku

ma

9.7.

Ylivieska

la

28.7.

Rovaniemi finaali, Kuninkuusravit

 SÄÄNNÖT 2018

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 5-vuotiaat ja vanhemmat suomenhevoset.

Karsintalähtöjä järjestetään eri puolella Suomea mahdollisuuksien mukaan sekä finaali  ja ne ajetaan 2100/2140 metrin matkalla.

Karsintaan/finaaliin on ilmoittautumispäivään mennessä jokaisen osallistuvan ohjastajan suoritettava SMO ry jäsenmaksu. Maksu suoritetaan yhden (1) kerran kalenterivuoden aikana.

Suomenhevosten montén Suomen Mestaruuden loppukilpailu ajetaan tasoitusajona 2100/2140 metrin matkalla. Loppukilpailuun pääsee kuusitoista (16) karsintalähdöissä eniten pisteitä kerännyttä hevosta, kuitenkin niin, että samalla matkalla voi olla enintään kaksitoista (12) hevosta. Pisteet lasketaan seuraavasti: 1. sija 20 pistettä, 2. sija 15 pistettä, 3. sija 10 pistettä, 4. sija 7 pistettä, 5. sija 5 pistettä, 6. sija 3 pistettä, 7. sija 2 pistettä ja 8. sija 1 piste. Vain rahasijat ovat oikeutettuja pisteisiin. Loppukilpailuun ei hyväksytä pisteettömiä hevosia. Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee karsintalähdössä parempi saavutettu km-aika, jos sekin on sama, ratkaisee arpa. Mikäli joku loppukilpailuun oikeutettu hevonen on estynyt osallistumasta, täytetään sen paikka seuraavaksi eniten pisteitä keränneellä hevosella. Loppukilpailun ensimmäisen palkinnon suuruudesta riippumatta loppukilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan myös ne mC ja C-ajoluvan haltijat, jotka ovat ohjastaneet vähintään 15 lähtöä totoraveissa. Loppukilpailun palkinto tarkistetaan vuosittain.

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä ainoastaan Suomen Monté-ohjastajat ry:n hallitus

PALKINNOT

Karsintalähdöt:

Kylämäen Hevostila lahjoittaa SH SM-karsinta lähtöihin loimen voittajalle, jos järjestävä rata ei ole myynyt lähtöä omille yhteistyökumppaneille.

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.     www.unki.fi

SMO ry lahjoittaa voittajalle ruusukkeen.

Finaali:

Maaseudun Tulevaisuus on lähdön pääsponsori, voittajalle loimi yms.

maaseuduntulevaisuus.fi

Suomen Hippos ry lahjoittaa finaaliin voittajalle seppeleen ja kolmen parhaan hevosen ohjastajalle, omistajalle, valmentajalle ja hoitajalle kunniapalkinnon sekä hevoselle ja ohjastajalle ruusukkeen.

www.hippos.fi

Maaseudun Tulevaisuus, Kuninkuusravit Rovaniemi ja Kylämäen Hevostila lahjoittaa kaikille Finaaliin osallistuville nimikko esittelyloimet.

kuninkuusravit.fi

lapinravit.fi