Pohjola monté-cup

PMC vastaava; Hanne Hurskainen P. 044 2755999 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Karsinnat

Pohjola monté-cup on kilpailu lämminverisille, joka ajetaan mahdollisuuksien mukaan osalähtöinä ja loppukilpailuna eri puolilla Pohjois-Suomea. Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 4-vuotiaat ja vanhemmat lämminveriset. Osalähdöt ja loppukilpailu ajetaan alle tai yli 2000 m:n tai yli 2500 m:n matkoilla tasoitus- tai ryhmäajoina.

Säännöt

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 4-vuotiaat ja vanhemmat lämminveriset. Osalähdöt ajetaan alle tai yli 2000 m:n tai yli 2500 m:n matkoilla tasoitus- tai ryhmäajoina.

Loppukilpailuun pääsee 16 eniten karsintalähdöissä pisteitä kerännyttä hevosta, kuitenkin niin, että samalla matkalla voi olla enintään 12 hevosta. Mikäli lähtö jää vajaaksi, täytetään loput paikat seuraavaksi eniten pisteitä saaneilla hevosilla.

Karsinta karsintalähtöihin tapahtuu Suomen Hippos ry:n ravikilpailusääntöjen vakiosarjan pistelaskutavan mukaan. Karsinta loppukilpailuun tapahtuu karsintalähdöistä kerättyjen pisteiden mukaan.

Pisteet lasketaan seuraavasti: 1. sija 20 pistettä, 2. sija 15 pistettä, 3. sija 10 pistettä, 4. sija 7 pistettä, 5. sija 5 pistettä, 6. sija 3 pistettä, 7. sija 2 pistettä ja 8. sija 1 piste.

Vain rahasijat ovat oikeutettuja pisteisiin, muut sijat, hylätyt ja keskeyttäneet tuottavat 0 pistettä. Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee parempi saavutettu km-aika, jos nekin ovat samat, ratkaisee arpa.


Loppukilpailun palkinto tarkistetaan vuosittain. Loppukilpailussa ovat oikeutettuja ohjastamaan C- ja mC-ajoluvan haltijat riippumatta palkinnon suuruudesta.

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä. Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä ainoastaan Suomen Monté-ohjastajat ry:n hallitus.

Palkinnot:

SMO ry lahjoittaa voittajavaljakolle ruusukkeen ja kunniapalkinnon karsintalähtöihin.

Finaalin palkinnot:

SMO ry lahjoittaa ohjastajalle ja hevoselle ruusukkeen.

Muut palkinnot ilmoitetaan myöhemmin.