Lämminveristen suomenmestaruus 2022

Kiertueen yhteyshenkilö Nelly Korpikoski P. 045 882 0710 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomenmestaruus ajetaan karsintalähtöinä ja loppukilpailuna mahdollisuuksien mukaan eri puolilla Suomea.

Suomen Mestaruuden järjestää Suomen Monté-ohjastajat ry yhteistyössä raviratojen sekä Suomen Hippos ry:n kanssa.

St Michel raveissa 16.7.2022 ajettavaan finaaliin pääsee 10 eniten pisteitä kerännyttä valjakkoa.

 

Säännöt 2022

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan vähintään 10 000 € voittosumman omaavat 4-vuotiaat ja vanhemmat lämminveriset, jotka ovat Suomen Hippos ry:n rekisterissä (pysyvästi Suomeen rekisteröity).

Karsintalähdöt ja loppukilpailu ajetaan ryhmäajona vähintään 2000 metrin matkalla. Karsintalähtöjä järjestetään kuudesta kolmeentoista kappaletta.
Karsintaan tai loppukilpailuun on ilmoittautumispäivään mennessä jokaisen osallistuvan ohjastajan suoritettava SMO ry jäsenmaksu. Maksu suoritetaan yhden (1) kerran kalenterivuoden aikana.

Loppukilpailuun pääsee kymmenen (10) eniten karsintalähdöistä pisteitä kerännyttä hevosta. Mikäli joku loppukilpailuun oikeutettu hevonen on estynyt osallistumasta, täytetään sen paikka seuraavaksi eniten pisteitä keränneellä hevosella jne.

Jos hevonen on osallistunut useampaan kuin kolmeen (3) karsintalähtöön, huomioidaan niistä kolme parasta sijoitusta pisteitä laskettaessa.

Karsintalähdöistä jaetaan pisteitä seuraavasti: 20 – 10 – 6 – 4 – 2 – 1 – 1. Vain rahasijoille sijoittuneet saavat pisteitä. Loppukilpailuun ei hyväksytä pisteettömiä hevosia.

Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee karsintalähdöissä parempi saavutettu km-aika, jos sekin on sama, ratkaisee arpa.

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

Muutoksia näihin sääntöihin voivat tehdä Suomen Monte-ohjastajat ry:n hallitus sekä Suomen Hippos ry yhteisellä päätöksellä.

 

Karsintalähdöt 2022 

 9.4.              Pori                 

23.4.             Seinäjoki                      

 7.5.              Oulu                    

14.5.             Kuopio                

18.5.             Vermo                   

21.5.             Rovaniemi             

31.5.             Teivo             

11.6.             Jyväskylä

 8.7.              Kaustinen           

16.7.            Finaali Mikkeli ST. Michel ravit Mikkeli