Lämminveristen suomenmestaruus 2018

Suomenmestaruuskilpailut ajetaan karsintalähtöinä ja loppukilpailuna mahdollisuuksien mukaan eri puolilla Suomea. Suomen Mestaruuden järjestää Suomen Monté-ohjastajat ry yhteistyössä raviratojen sekä Suomen Hippos ry:n kanssa. Finaali ajetaan perinteisesti ST Michel raveissa. 

 

Criollo-Hevosrehut lahjoittaa jokaisen karsinnan voittajalle ruusukkeen, omistajalle ja ohjastajalle kunniapalkinnon.

 

 

Yhteyshenkilö

Merja Ikäheimonen 040 141 1485  Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

 

Säännöt 2018

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan väh. 10 000e voittosumman omaavat 4-vuotiaat ja vanhemmat lämminveriset, jotka ovat Suomen Hippos ry:n kilpailurekisterissä ja ne ulkomaan rekisterissä olevat hevoset, jotka ovat virallisesti suomalaisessa valmennuksessa.

Karsintalähtöjä järjestetään kuusi-kolmetoista (6-13) ja ne ajetaan vähintään 2000 metrin matkalla. Mahdollinen karsinta suoritetaan normaalin karsintapistelaskun mukaan. Karsintaan/finaaliin on ilmoittautumispäivään mennessä jokaisen osallistuvan ohjastajan suoritettava SMO ry jäsenmaksu. Maksu suoritetaan yhden (1) kerran kalenterivuoden aikana.

Montén Suomen Mestaruuden loppukilpailu ajetaan heinä-elokuussa ryhmäajona 2100/2140 metrin matkalla. Loppukilpailuun pääsee kaksitoista (12) eniten karsintalähdöistä pisteitä kerännyttä hevosta. Mikäli joku loppukilpailuun oikeutettu hevonen on estynyt osallistumasta, täytetään sen paikka seuraavaksi eniten pisteitä keränneellä hevosella.

Karsintalähdöistä huomioidaan kolme (3) parasta sijoitusta pisteitä laskettaessa.

Pisteet lasketaan seuraavasti: 1. sija 20 pistettä, 2. sija 10 pistettä, 3. sija 6 pistettä, 4. sija 4 pistettä, 5. sija 2 pistettä ja 6. sija 1 pistettä. Vain rahasijat ovat oikeutettuja pisteisiin. Pisteettömiä hevosia ei hyväksytä loppukilpailuun.

Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee karsintalähdöissä parempi saavutettu km-aika, jos sekin on sama, ratkaisee arpa.

Loppukilpailun ensimmäisen palkinnon suuruudesta riippumatta loppukilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan myös ne mC ja C-ajoluvan haltijat, jotka ovat ohjastaneet vähintään 15 lähtöä totoraveissa.

Loppukilpailun palkinto tarkistetaan vuosittain.

 

Kiertue 2018

pe

13.4.

Kuopio

ke

18.4.

Helsinki

ti

1.5.

Pori

su

13.5.

Forssa

su

20.5.

Jyväskylä

ti

29.5.

Tampere

to

7.6.

Lappeenranta

pe

8.6.

Tornio

ma

25.6.

Oulu

ma

2.7.

Joensuu

la

7.7.

Kaustinen

la

14.7.

Mikkeli finaali, St Michel