Suomenhevosten suomenmestaruus

Yhteyshenkilö Nora Järvinen P. 0400 789343 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Suomenhevosten SM on ajettu vuodesta 1999.Vuonna 2005 SH SM finaali ajettiin ensimmäisen kerran oikeutetusti Suomenhevosten päätapahtumassa Kuninkuusraveissa Seinäjoella. Tänä vuonna SH SM Finaali ajetaan Vermossa 5.8.2017 

Säännöt 2017

Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan 5-vuotiaat ja vanhemmat suomenhevoset.

Karsintalähtöjä järjestetään eri puolella Suomea mahdollisuuksien mukaan sekä finaali  ja ne ajetaan 2100/2140 metrin matkalla.

Karsintaan/finaaliin on ilmoittautumispäivään mennessä jokaisen osallistuvan ohjastajan suoritettava SMO ry jäsenmaksu. Maksu suoritetaan yhden (1) kerran kalenterivuoden aikana.

Suomenhevosten montén Suomen Mestaruuden loppukilpailu ajetaan tasoitusajona 2100/2140 metrin matkalla. Loppukilpailuun pääsee kuusitoista (16) karsintalähdöissä eniten pisteitä kerännyttä hevosta, kuitenkin niin, että samalla matkalla voi olla enintään kaksitoista (12) hevosta. Pisteet lasketaan seuraavasti: 1. sija 20 pistettä, 2. sija 15 pistettä, 3. sija 10 pistettä, 4. sija 7 pistettä, 5. sija 5 pistettä, 6. sija 3 pistettä, 7. sija 2 pistettä ja 8. sija 1 piste. Vain rahasijat ovat oikeutettuja pisteisiin. Loppukilpailuun ei hyväksytä pisteettömiä hevosia. Tasapisteissä ratkaisee parempi pistesija, jos ne ovat samat, ratkaisee karsintalähdössä parempi saavutettu km-aika, jos sekin on sama, ratkaisee arpa. Mikäli joku loppukilpailuun oikeutettu hevonen on estynyt osallistumasta, täytetään sen paikka seuraavaksi eniten pisteitä keränneellä hevosella. Loppukilpailun ensimmäisen palkinnon suuruudesta riippumatta loppukilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan myös ne mC ja C-ajoluvan haltijat, jotka ovat ohjastaneet vähintään 15 lähtöä totoraveissa. Loppukilpailun palkinto tarkistetaan vuosittain.

Muilta osin noudatetaan Suomen Hippos ry:n voimassa olevia ravikilpailusääntöjä.

Muutoksia näihin sääntöihin voi tehdä ainoastaan Suomen Monté-ohjastajat ry:n hallitus

Kiertue 2017

 
la  11.3. Kouvola (sarja peruttu) 
la  25.3. Kuopio  
to  13.4. Lahti
ke 26.4. Vermo 
to   4.5.  Jyväskylä  
ti   16.5. Seinäjoki
to  25.5. Pori 
su 11.6.  Kokemäki
la  24.6. Härmä 
ma 3.7.  Turku
ma 17.7. Oulu
su   23.7. Forssa 
la   5.8.  Vermo finaali, Kuninkuusravit
 
PALKINNOT 2017
Karsinnat:
 
Voittajalle loimi ja kunniapalkinto.
SMO ry lahjoittaa ruusukkeen voittajalle.
 
FINAALI:
 
Maaseudun Tulevaisuus on lähdön pääsponsori. Voittajalle Maaseudun Tulevaisuus loimi yms.
Suomen Hippos ry lahjoittaa voittajalle seppeleen ja lähdön kolmen parhaan omistajalle, valmentajalle, hoitajalle ja ohjastajalle kunniapalkinnot.
Suomenhevosliitto ry lahjoittaa voittajan kasvattajalle ja omistajalle kunniapalkinnon.
Maaseudun Tulevaisuus, Kuninkuusravit ja Kylämäen Hevostila lahjoittaa esittely selkäloimet hevosille. 
SMO ry lahjoittaa voittajalle kuohuviini pullon ja lähdön kolmen parhaalle hevoselle ja ohjastajalle ruusukkeen.
 
DMC Firewall is a Joomla Security extension!